shkhe
URL یعنی چه و ساختار آن چیست؟ و چه تاثیری روی سئو سایت میگذارد؟ URL یعنی چه و ساختار آن چیست؟ و چه تاثیری روی سئو سایت میگذارد؟
adminPhoto

علی شفیعی

مدیرعامل

URL یعنی چه و ساختار آن چیست؟ و چه تاثیری روی سئو سایت میگذارد؟

اشتراک گذاری مطلب

URL یعنی چه و ساختار آن چیست؟ و چه تاثیری روی سئو سایت میگذارد؟

URL به نوار ادرس بالای صفحه مرورگر وب میگویند که برای هر صفحه از وب دارای مقدار منحصر به فردی است. 

تعدادی از افراد بر این باورند که URL نیاز به توضیحی ندارد و بسیار مطلب روشنی است و معتقدند که همین که ادرس سایت (URL) مورد نظر را یافته و به ان وارد شوند کافی است و نیاز به اموزش بیشتر ندارد. 

اما کسانی که اطلاعات بیشتری در حوزه IT دارند و متخصص هستند، بر این باورند که میتوان درباب این موضوع کتاب نوشت و همواره در حال سخن گفتن درباره نکات و جزئیات فراوان URL هستند.

 ما میخواهیم در این مقاله درباره اینکه URL یعنی چه و ساختار آن چیست؟ و چه تاثیری روی سئو میگذارد؟ صحبت کنیم پس در نایس کدرز همراه ما باشید. 

تاثیر url بر سئو
ساختار url مناسب چه ویژگی‌هایی دارد

Uniform Resource Locator یا URL چیست؟

کلمه اختصاری URL که مخفف Uniform Resource Locator است، راهی است برای شناسایی مکان یا موضع یک فایل بر روی اینترنت. 

URL همان آدرسی است که ما نه تنها برای باز کردن وبسایت ها برای مرور، بلکه برای دانلود تصاویر، ویدیو، برنامه های نرم افزاری و انواع مختلف دیگر فایل های استفاده می کنیم که بر روی یک سرور میزبانی می شوند.

 باز کردن یک فایل بر روی دیسک سخت کامپیوتر به سادگی دابل کلیک کردن بر روی آن است، اما برای باز کردن یک فایل بر روی کامپیوترهای راه دور مثل وب سرورها مستلزم آن است که URL یا آدرس اختصاصی و منحصر آن فایل را بداینم بطوری که مرورگر وب ما بداند کجا دنبال آن فایل بگردد. یعنی در واقع URL به مرورگر مکان منبع مورد نیاز را نشان می دهد.

بررسی ساختار URL

یک URL شامل پروتکل(http/https) ، اسم دامنه  (Domian name) و مسیر (مشخص کننده زیر شاخه ای که صفحه در آن قرار دارد) میباشد و دارای فرمتی به شکل زیر است: protocol://domain-name.top-level-domain/path

پروتکل:

پروتکل مشخص می کند که مرور گر چگونه باید اطلاعات را از منبع بازیابی کند.

پروتکل های استاندارد وب http و https (s مخفف secure) می باشند.

علاوه بر این دو پروتکل، پروتکل های دیگری نیز مانند mailto (برای ایمیل) و ftp برای انتقال فایل نیز استفاده می شوند.

اسم دامنه:

اسم دامنه (Domain name)  یا اسم میزبان  (hostname) آدرس مکانی است که سورس کد (در بیشتر اوقات وبسایت) در آن قرار گرفته است.

توصیه می شود نام دامنه به گونه ای انتخاب شود که اطلاعات شفافی در مورد عملکرد سایت به کاربر انتقال دهد.

(TLD (Top-level domain:

با استفاده از دامنه سطح بالا top-level domain) TLD) می توان سایت ها را دسته بندی موضوعی کرد.

در ادامه چند TLD پرکاربرد معرفی شده اند:

edu. برای سایت های آموزشی

gov. برای سایت های وابسته به دولت

org. برای سازمان ها

مسیر:

آخرین قسمت URL مسیر است. مسیر مشخص کننده زیر شاخه ای که صفحه در آن قرار دارد.

چگونگی تاثیرات URL بر سئو

گوگل برای رتبه دهی به وبسایت ها از سیگنال ها و معیارهای متعددی بهره می گیرد. شاید برایتان جالب باشد که برخی از این معیارها مرتبط با URL شماست. 

از این جهت آدرس سایت می تواند به صورت مستقیم بر سئو آن تاثیرگذار باشد. البته ممکن است عواملی همچون تجربه کاربری نیز سئو وبسایت را به صورت غیرمستقیم تحت تاثیر قرار دهد.

1. وجود HTTPS درون URL

وجود پروتکل HTTPS در ساختار یک URL نقش مهمی در بهبود رتبه آن ایفا می کند. از سال 2014 گوگل تمهیداتی اندیشیده تا وب سایت های دارای HTTPS از امتیازات ویژه ای برخوردار گردند.

 به عبارتی موتور جستجوی گوگل وب سایت های بدون این پروتکل را ناامن تشخیص می دهد. البته با وجود امتیازاتی که گوگل به این وب سایت ها می دهد و آن ها را امن می داند، بررسی های سایت WooRank حاکی از آن است که تنها 29% این وبسایت ها امن هستند.

2. استفاده از کلیدواژه های مرتبط درون آدرس سایت

در سال های گذشته الگوریتم های گوگل اهمیت بسیاری به استفاده از کلمات کلیدی درون URL می دادند اما تحقیقات اخیر نشان داده اهمیت این امر کاهش یافته و حتی در برخی موارد موجب دریافت نمره منفی برای وبسایت خواهد شد.

 اما مهمترین نکته ای که باید بدانید بهبود تجربه کاربری است. هنگام ساخت URL توجه داشته باشید که کاربران از ایده شما استقبال کنند. 

به عبارتی از دید کاربر به آدرس URL بنگرید و از خود بپرسید این کار موجب فهم بهتر کاربر می شود یا نه؟ اگر پاسخ مثبت بود به همین روال ادامه دهید اما در صورتی که تردید کردید، راهکاری جدید برای استفاده از کلمات کلیدی در نشانی وب بیابید.

3. محتوای صفحه را به اطلاع کاربر برسانید!

حتما با خود می گویید تا زمانیکه کاربر وارد صفحه نشده چطور می توان محتوا را به او نشان داد و تشویقش نمود تا به روی لینک ما کلیک نماید.

 راه حل بسیار ساده است! برای این کار باید URL شما برای کاربر قابل فهم باشد. هر چه آدرس وب سایت ساده تر و واضح تری انتخاب نمایید احتمال اینکه کاربران به روی آن کلیک کنند بیشتر خواهد بود. 

در واقع کاربر باید پیش از ورود به یک صفحه دریابد پاسخ سوالش را در آن یافت می کند. 

مطمئن شوید URL شما پس از قرار گرفتن در صفحه نتایج جستجو، ارتباط لازم را با کاربر برقرار می کند. URLهایی که در نگاه اول محتوای درون خود را به نمایش می گذارند، اصطلاحا URL تمیز نامیده می شود و از دید گوگل رتبه بهتری کسب می کنند.

4. لینک های تمیز در شبکه های اجتماعی به اشتراک بگذارید!

برخی افراد هنگام لینک دادن در شبکه های اجتماعی و یا هر صفحه دیگری از وب تنها آدرس URL را کپی می کنند و از متن لینک Anchor Text برای آن استفاده نمی کنند. 

در چنین شرایطی تنها لینک های تمیز می توانند نظر دیگر کاربران را جلب نموده و آن ها را تشویق به کلیک نمودن نمایند.

 بنابراین سعی کنید همیشه URL تمیز برای وبسایتتان ایجاد نمایید. منظور استفاده از کلمات کلیدی کاربردی در آدرس وب و همینطور بهره بردن از خط تیره به جای آندرلاین میان کلمات است.

گردآوری: نایس کدرز

دیدگاه ها

کامنتی برای این پست وجود نداره

چند مطلب دیگه

آخرین مطالب

افزودن دیدگاه


ارسال
بیخیال
shakhe 1 shakhe 2